رشد چشمگیر مراسم عقد در حرم مطهر حضرت رضا(ع) طی دهه کرامت ۱۴۰۴ پرسش حقوقی بانوان | قانون چه دیدگاهی درباره پرداخت حق نفقه دارد؟ چاپ مجموعه شعر «ندای هبه» با هدف روایت نقش‌آفرینی زنان در جبهه مقاومت کمک به نیازمندان، حکم یک زن شیرینی فروش متخلف در تهران پیروزی مبینا علی‌نسب در چهارمین دور از رقابت‌های قهرمانی شطرنج آسیا ۲۰۲۵ بررسی موانع اصلی مشارکت زنان در ترویج علم آغاز اردوی تیم ملی تنیس روی میز بانوان با حضور ۴ ملی‌پوش بانوی کوهنورد خراسان‌شمالی در آستانه پیوستن به باشگاه هشت‌هزارمتری‌های جهان کاهش ابتلا به سرطان در زنان با فرزندآوری و شیردهی به کودک تولد دختری افغانستانی در اولین زایمان در حج ۱۴۰۴ لزوم رسیدگی مسئولان به دختران مناطق کم‌برخوردار، دغدغه یک نوجوان نخبه اسفراینی اجرای ممنوعیت حجاب در دانشگاه‌های فرانسه رفع مشکلات اقتصادی با ورود هوشمندانه زنان به این حوزه کاهش فرصت‌های فرزندآوری با بالارفتن سن ازدواج زنان، رکن مهم دستیابی به توسعه پایدار در هر کشور سهم ۴۵ درصدی زنان از جامعه کارمندان دولت قهرمانی رکورددار دوی ۲۰۰ متر زنان ایران در رقابت‌های قهرمانی کشور سرعت بالای روند پدیده قتل زنان در انگلیس و عدم توجه دادگاه‌های این کشور به این پرونده‌ها
سرخط خبرها
پرسش حقوقی بانوان | قانون چه دیدگاهی درباره پرداخت حق نفقه دارد؟

پرسش حقوقی بانوان | قانون چه دیدگاهی درباره پرداخت حق نفقه دارد؟

  • کد خبر: ۳۳۱۹۸۳
  • ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۹
یک وکیل دادگستری و مشاور حقوقی درخصوص دیدگاه قانون درباره پرداخت حق نفقه، توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ سمیه ترکمان با اشاره به اینکه حقوق مالی زوجه در ایران بر اساس قوانین مدنی، شرعی و همچنین رویه‌های قضائی شکل گرفته است و به‌عنوان ابزاری حمایتی برای حفظ کرامت و استقلال اقتصادی زن در چارچوب زندگی مشترک شناخته می‌شود، اظهار کرد: بر اساس ماده ۱۱۰۶ قانون مدنی، پرداخت نفقه در عقد دائم بر عهده شوهر است. طبق ماده ۱۱۰۷، نفقه شامل مسکن، غذا، لباس، اثاث منزل، خدمات بهداشتی و در صورت نیاز، خدمتکار می‌شود. اما در عقد موقت، نفقه فقط در صورت شرط ضمن عقد به زن تعلق می‌گیرد.

وی ادامه داد: در دوران عده طلاق رجعی نفقه همچنان باید پرداخت شود ولی در طلاق بائن تنها در صورت بارداری زن تعلق می‌گیرد. البته اگر زن نشوز کند و بدون عذر موجه از تمکین خودداری کند، نفقه از او ساقط می‌شود.

این وکیل دادگستری و مشاور حقوقی بیان کرد: اگر شوهر با وجود توانایی مالی، نفقه را نپردازد، به حبس تعزیری محکوم می‌شود. ضمن اینکه باید نفقه معوقه را نیز پرداخت کند. این ضمانت اجرا برای حمایت از حقوق اولیه و ضروری زوجه پیش‌بینی شده است.

منبع: مهر

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.